Πως να δημιουργήσετε Banner με Google Adwords

google adwords benner

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα βήματα που χρειάζονται ώστε να  δημιουργήσουμε banner με Google Adwords.

Αρχικά ας δούμε τι είναι το Google Adwords για όσους δεν γνωρίζουν:

Πριν δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε banner με Google Adwords ας δούμε τι ακριβώς είναι τελικά το Google adwords. Είναι ένα εργαλείο στοχευμένης διαφήμισης στα αποτελέσματα του Google, όπου πληρώνετε  μόνο αν κάποιος κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση. Το Google Adwords επιτρέπει τη δημιουργία διαφημίσεων κειμένου ή εικόνας (banner) τις οποίες ρυθμίζετε για να εμφανίζονται για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά κάθε φορά που ένας χρήστης αναζητά πληροφορίες στο internet σχετικές με αυτές τις λέξεις.

Αφού είδαμε τι είναι το Google Adwords  ας δούμε τώρα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε banner:  

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό Google Adwords εάν έχετε ήδη λογαριασμό google ή gmail τότε συνδεθείτε εισάγοντας τα στοιχεία ώστε δημιουργήσετε το νέο σας λογαριασμό στο Google Adwords.

google ad0

Βήμα 2: Επιλέξτε την καμπάνια και την ομάδα διαφημίσεων στην οποία θέλετε να δημιουργήσετε την διαφήμιση σας.

google ad

Βήμα 3: Κάντε κλικ στην καρτέλα διαφημίσεις και μετά στο κουμπί +Διαφήμιση και πατήστε στην επιλογή διαφήμιση με εικόνα.

google ad2

Βήμα 4: Επιλέξτε μεταμόρφωση διαφήμισης και ορίστε το ανάλογο μέγεθος για την εικόνα.

google ad3

Βήμα 5: Όταν ανέβει η φωτογραφία στην επιλογή προβολή διεύθυνσης URL να βάλετε την διεύθυνση ώστε όταν πατάει κάποιος πάνω στην εικόνα να τον μεταφέρει στο site.

google ad 4

Βήμα 6: Κάντε κλικ στην επιλογή αποθήκευση διαφήμισης.

Προσοχή: Αφού την αποθηκεύσετε, η διαφήμισή σας θα εμφανίζεται στην καρτέλα Διαφημίσεις. Όμως, οι διαφημίσεις δεν γίνεται να προβληθούν πριν να ελεγχθούν ή εγκριθούν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να απαιτηθούν δευτερόλεπτα ή μέρες ανάλογα με τη μορφή της διαφήμισης.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο για τη δημιουργία banner. youtube.com

Πηγές: support.google.comyoutube.comadwords.google.com

 

 

 

charoulabo

Ονομάζομαι Χαρά Μπορρομέο και κατάγομαι από τη Ρόδο. Είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση στο marketing.Μου αρέσει να ασχολούμαι με το digital marketing καθώς και με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων.

You may also like...