Το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου 2ο σε αριθμό εισακτέων στην Κρήτη !

Σε αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου

Το δεύτερο σε αριθμό εισακτέων στην Κρήτη είναι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον Άγιο Νικόλαο, στο οποίο θα εισαχθούν 200 φοιτητές για το 2017- 2018 σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Πρώτο είναι το Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με 210, που φιλοξενούνταν στο παρελθόν στο παράρτημα Αγίου Νικολάου. Ενώ και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηρακλείου δέχεται πολλούς υποψηφίους, αλλά χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις.

Έτσι, στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων έχει 100 και στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 140.

Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας θα δεχθεί 130 σπουδαστές.

Το τμήμα

«Είμαστε το δεύτερο τμήμα σε εισακτέους. Είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δείχνει ότι έχει πολλούς εισακτέους και αντανακλά τη δυναμική που έχει το τμήμα», επισημαίνει ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κώστας Παναγιωτάκης.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του τμήματος σημειώνει πως «δεν υπάρχουν ελλείψεις στους καθηγητές. Η δυναμική που έχουν οι φοιτητές είναι μεγάλη. Υπάρχουν 650 ενεργοί φοιτητές αυτή την στιγμή και με αυτούς που θα μπουν τον επόμενο χρόνο θεωρώ πως θα πλησιάσουμε τους 800 και θα έχουμε μεγάλη ειδική μάζα στο τμήμα.

Το άλλο θετικό που υπάρχει είναι ότι έχουμε τρεις κατευθύνσεις, που δεν τις έχουν άλλα τμήματα.

Αυτό σημαίνει πως οι φοιτητές στο πέμπτο εξάμηνο σπουδών που επιλέγουν κατεύθυνση πρέπει να είναι επαρκείς σε αριθμό για να καλύπτουν όλες τις κατευθύνσεις», επισημαίνει ο κ. Παναγιωτάκης.

Να σημειωθεί πως το τμήμα έχει πέντε μόνιμους καθηγητές και ολοκληρώνεται η μεταφορά ενός ακόμα καθηγητή από το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Ηρακλείου. Έχει προκηρυχθεί μία ακόμα θέση, η οποία αναμένεται να πληρωθεί άμεσα και το καθηγητικό δυναμικό θα φτάσει στους 7 μόνιμους καθηγητές σύντομα.

Από ‘κει και πέρα υπάρχει μεγάλος αριθμός και ωρομίσθιων καθηγητών, που καλύπτουν τις ανάγκες διδασκαλίας του Τμήματος.

Η βιβλιοθήκη

Από φέτος λειτουργεί κανονικά και η βιβλιοθήκη του Τμήματος, αφού καλύφθηκε η έλλειψη στο προσωπικό.

Η αγορά εργασίας

Η αγορά εργασίας για το τμήμα είναι εξαιρετικά μεγάλη στον ιδιωτικό τομέα, αν και καλύπτει και ανάγκες του δημοσίου.

«Το τμήμα έχει εισαγάγει τεχνολογίες πληροφορικής σε όλες τις κατευθύνσεις που έχει, οπότε είναι σύγχρονο το πρόγραμμα σπουδών, δεν περιορίζεται στη θεωρία.  Έχει πράξη και γνώση και αντιμετωπίζουν τα παιδιά προβλήματα που θα τα βρουν μετά και στις πραγματικές επιχειρήσεις», σημειώνει ο Προϊστάμενος του Τμήματος.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις

Σε ότι αφορά τις υποδομές,  το Τμήμα διαθέτει αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις που ξεχωρίζουν στο επίπεδο του ΤΕΙ Κρήτης. «Είναι από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε τριτοβάθμια ιδρύματα στην Κρήτη. Και σε έκταση υπερκαλύπτει τις ανάγκες και μπορεί να φιλοξενήσει και δεύτερο τμήμα αργότερα . Αυτό είναι σημαντικό για την ποιότητα σπουδών και την ελκυστικότητα του τμήματος», αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης.

πηγή  : http://www.anatolh.com/2017/04/02/%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b9%ce%ba/

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

You may also like...