(5) Tips Για mobile marketing

Το Mobile marketing είναι η εμπορία με μια φορητή συσκευή, όπως ένα έξυπνο τηλέφωνο.  To mobile marketing μπορεί να παρέχει στους πελάτες με το χρόνο και την τοποθεσία ευαίσθητα, εξατομικευμένες πληροφορίες που προωθεί προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις ιδέες. Σε ένα πιο θεωρητικό τρόπο, ο ακαδημαϊκός Ανδρέας Kaplan ορίζει το mobile marketing ως «κάθε εμπορική δραστηριότητα που διεξάγεται μέσω ενός πανταχού παρόν δίκτυο στο οποίο οι καταναλωτές είναι συνεχώς συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας μια προσωπική συσκευή κινητής τηλεφωνίας.Το mobile marketing και συγκεκριμένα η προώθηση εφαρμογών αποτελεί το νέο παγκόσμιο trend.

Παρακάτω παραθέτουμε τις βασικότερες συμβουλές για μια επιτυχημένη καμπάνια του Mobile Marketing.

 1. Δημιουργούμε ένα καλά προκαθορισμένο σχέδιο.

  Αρχικά, θα πρέπει να σχεδιαστεί μια σειρά στόχων και πιο συγκεκριμένα η σειρά στόχων που επιθυμούμε να έχουμε από το mobile marketing. Προγραμματίζουμε στόχους ρεαλιστικούς και εύκολους αρχικά για την πραγματοποίησή τους. Κατά τον προσδιορισμό των στόχων πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την τμηματοποίηση του target group. Σκεφτείτε στόχους που θα πρόσθεταν αξία στη ζωή τους. Κάποιοι από τους στόχους, καθώς και τους στόχους που επιθυμούν οι επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν είναι οι παρακάτω:
  Α) Η πρωτιά στην παραγωγή τους.
  Β)  Η αύξηση των πωλήσεων.
  Γ) Η αύξηση των λήψεων της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.
  Δ) Η διάδοση πληροφοριών για μεγαλύτερη ενημέρωση.
  Ε) Η παροχή προσφορών, εκπτώσεων καθώς και διαγωνισμών.

 2. Μελετάμε το target group που μας απασχολεί.

   mobile-marketing-is-a-great-way-to-increase-sales-your-retail-business

  Τη σημερινή εποχή η πλειοψηφία των πελατών ιδίως οι νέες ηλικίες δεν μπορούν χωρίς την χρήση του κινητού τους τηλεφώνου. Επιπλέον η χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει αλλάξει την συμπεριφορά των καταναλωτών. Σήμερα οι καταναλωτές, ψάχνουν μέσω του κινητού τους διάφορα επώνυμα προιόντα, την τοποθεσία των καταστημάτων και στη συνέχεια κάνουν ηλεκτρονικές αγορές. Για αυτό τον λόγο το mobile marketing είναι αναγκαίο στο επιχειρηματικό σας σχέδιο. Κατά τη δημιουργία της καμπάνιας σας για το mobile marketing, πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες των πελατών. Σκοπός σας είναι να μαθαίνετε τις εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούν καθώς και τους λογους για τους οποίους τις χρησιμοποιούν. Μια έξυπνη κίνηση, θα ήταν να αγοράσετε διαφημιστικό χώρο μεσα σε αυτές τις εφαρμογές για την προώθηση του δικού σας προιόντος.

 3.  Ανάπτυξη Mobile App.

  Smartphone apps infographicsΣήμερα κάθε επιχειρηματικός κλάδος, από εστριατόρια και ταχυφαγεία εώς και ταξί έχουν και από μία εφαρμογή στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Μέσα από τα mobile apps οι υπηρεσίες πολλών οργανισμών έχουν γίνει πολύ προσιτές σε σύγκριση με κάποιες δεκαετίες πριν. Η εφαρμογή η οποία θα δημιουργήσετε θα πρέπει να είναι φιλική προς τον χρήστη. Επίσης, θα πρέπει η εφαρμογή σας να ειναι προσβάσιμη σε κάθε λειτουργικό λογισμικό όπως το iOS, Android κλπ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξασφαλίσετε πως η εφαρμογή σας θα περιέχει καλό περιεχόμενο, μια καθηλωτική εικόνα και ένα όνομα με μεγάλη απήχηση. Πλέον μεγάλη ακμή έχει το mobile banking και κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει μια καλή εφαρμογή η οποία θα φτάνει τον πελάτη προκειμένου να έχει η επιχείρηση μέλλον.

 4.  Ποιότητα και σχετικό περιεχόμενο.

  4Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι σχετικό με τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες που εφαρμόζετε στο ΜobileΑpp σας. Επίσης θα πρέπει να προωθήσετε την εφαρμογή σας σε κοινωνικές πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως το Facebook, το Twitter κλπ. Εκεί θα μπορείτε να μιλήσετε για τις ειδικές προσφορές αλλά και για το πως βγαίνουν κερδισμένοι οι πελάτες σας, προκειμένου να προσελκύσετε νέο και περισσότερο καταναλωτικό κοινό. Αναγκαίο είναι να προσθέσουμε πως λόγω του οτι οι οθόνες των κινητών είναι μικρές, καλό θα ήταν το περιεχόμενο να είναι σύντομο και πιασάρικο. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί πως στην περίπτωση που προωθείτε την επωνυμία σας στην ιστοσελίδα σας για κινητά, θα πρέπει να φροντίσετε και ο ιστότοπός σας να είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

 5. Αξιοποιήστε τα κανάλια των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

  555
  Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, θα πρέπει να προωθήσετε την εφαρμογή σας σε κοινωνικές πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης, να την ενημερώνεται και να την αναβαθμίζεται συνεχώς. Στις μέρες μας οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας συνδέονται συνεχώς σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ανάρτηση φωτογραφιών, τη συνομιλία με φίλους κλπ.  Αυτός είναι ένας καλός τρόπος ώστε να φτάσετε σε αυτούς τους χρήστες και να πουλήσετε το προιόν σας. Μπορείτε να αναπτύξετε έναν ισχυρότερο δεσμό με τους πελάτες σας μέσα από τα social media, λόγω του ότι με ένα αγγιγμα στην κυριολεξία μπορούν να ερθούν κοντά στο προιόν ή την υπηρεσία την οποία προσφέρετε μέσα από την εφαρμογή σας.

 

 

Πηγές:

Buzzsumo

Wikipedia

 

 

 

You may also like...