Τα 5 καλύτερα εργαλεία για το SEO

Τα 5 καλύτερα SEO TOOLS!

Ορισμός  SEO

Το SEO ή αλλιώς  (search engine optimization) είναι μια διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης. Χωρίζεται σε On Site SEO και Off Site SEO.

 • Με τον όρο On Site SEO ή On Page SEO ,εννοούμε τις διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης της Google.
 • Με τον όρο Off Site SEO ή Off Page SEO, αναφερόμαστε στις ενέργειες οικοδόμησης εξωτερικών συνδέσμων (back links) προς έναν ιστότοπο, με σκοπό την κατάταξή του σε υψηλότερες θέσεις στα οργανικά (φυσικά-μη διαφημιστικά) αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης της Google.

Το SEΟ εξελίσσεται διαρκώς, και συνεπώς η επίτευξη υψηλής κατάταξης στην Google συνεπάγεται διαρκή προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι βασικές τεχνικές για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης

 

 1. Δημιουργία ή βελτίωση του περιεχομένου ώστε να είναι φιλικό και ενδιαφέρον στον επισκέπτη αλλά και προσπελάσιμο από τις μηχανές αναζήτησης όπως το Google.
 2. Λέξεις κλειδιά στον τίτλο και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μιας σελίδας και των στοιχείων της .
 3. Λέξεις κλειδιά σε συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες προς μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
 4. Λέξεις κλειδιά που εμφανίζονται μέσα στο κείμενο της ιστοσελίδας.
 5. Δημοτικότητα μιας ιστοσελίδας όπως μετράται από τους αλγόριθμους κατάταξης

 

Για να προβούμε λοιπόν στην βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας χρειάζεται πρώτα να μετρήσουμε την απόδοση της για πολλές παραμέτρους της.

Ένας εύκολος τρόπος λοιπόν για να εχουμε  τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην σελίδα μας καθώς και την προβολή της στην κορυφή των αποτελεσμάτων ειναι να επιλεξουμε μερικά από τα παρακάτω χρήσιμα εργαλεία SEO .

Γενικά σε ένα website υπάρχουν πολλοί τομείς οι οποίοι χρειάζονται συχνή αξιολόγηση και «επιδιόρθωση», όμως κρύβοντας μερικά από τα παρακάτω δωρεάν εργαλεία SEO στο μανίκι σας, θα μπορείτε να κάνετε ό,τι χρειάζεται εύκολα και αποτελεσματικά!

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το SEO αφορά μόνο το περιεχόμενο, τα keywords και τα links, μην ανησυχείτε, δεν θα σας μαρτυρήσουμε! Αντ’ αυτού θα σας παρουσιάσουμε κάποια εργαλεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συνολική βελτιστοποίηση του website σας και τα οποία σας προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Τα top 5  SEO TOOLS

 

 • Google Mobile friendly: ελέγχει αν το website σας έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που θα το κατατάξουν υψηλότερα στις βαθμολογίες. Αν για κάποιο λόγο η σελίδα σας δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις το εργαλείο αυτο  δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να το διορθώσετε.
 • Alexa: Στη δωρεάν έκδοση του το συγκεκριμένο εργαλείο  προσφέρει μια πλήρη εικόνα της κατάταξης τόσο της δικής σας ιστοσελίδας, όσο και τον ανταγωνιστών σας με βάση την επισκεψιμότητα, η κατάταξη αυτή δίνεται σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο. Στην επί πληρωμή έκδοση παρέχεται η δυνατότητα πιστοποιημένων μετρήσεων για την ιστοσελίδα σας καθώς και έλεγχοι οι οποίοι  βοηθάνε να εντοπιστούν περιοχές όπου μπορούν να τη βελτιστοποιηθούν.
 • BuzzSumo : Εφαρμογή η οποία επιτρέπει τον εντοπισμό περιεχομένου που είναι πιο δημοφιλής στα social media για συγκεκριμένες λέξεις -κλειδιά. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη αποτελεσμετικότερης στρατηγικής περιεχομένου για τα social media που σας ενδιαφέρουν.
 • Audience Insights : Σημαντικό εργαλείο του Facebook το οποίο δίνει τη δυνατότητα κατανόησης της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις τους.
 • Google page speed : Βοηθά στη μελέτη της ταχύτητας κάθε σελίδας του website σας ξεχωριστά σε mobile και desktop περιβάλλον, όπως επίσης και στην εμπειρία του χρήστη σε σχέση με το χρόνο φόρτωσης της σελίδας. επισης σας δείχνει πώς να διορθώσετε τυχόν λάθη για να βελτιωθεί τόσο το site speed όσο και το user experience.

Βιβλιογραφία

 

 1. https://www.hiremycode.com/blog/ti-ine-seo/
 2. https://blog.wedia.gr/7-dorean-ergaleia-seo
 3. http://www.seoingreece.org/seo-tools/
 4. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B9%CF%82_%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82_%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82
 5. https://blog.wedia.gr/7-dorean-ergaleia-seo

 

 

 

 

Maria Papazoglou

Ονομάζομαι Μαρία Παπάζογλου-Κεχαγιαδάκη και ειμαι τελοιόφοιτη στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση το Μάρκετινγκ

You may also like...