Πωλήσεις Online – 5 βασικά tips για το online store σου!

Οι πωλήσεις online είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να βγάλει κανείς χρήματα μέσω internet. Υπάρχουν εκατοντάδες online stores πολύ επιτυχημένα τα οποία πραγματοποιούν χιλιάδες ευρώ τζίρο κάθε μήνα.

πωλήσεις online

  1. Ο πωλητής πρέπει  πάντα να διαλέγει το καλύτερο είδος προϊόντων για να πουλήσει.

  • Μπορείτε να πετύχετε πουλώντας οποιοδήποτε προϊόν. Είναι γεγονός όμως πως κάποια είδη παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυναμική. Αν είναι εφικτό, προσπαθήστε τα προϊόντα σας να ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες. Όπως Αναλώσιμα. Οτιδήποτε μπορεί κάποιος να αγοράσει, να χρησιμοποιήσει και να ξαναγοράσει. Συλλεκτικά. Γραμματόσημα, αντίκες, νομίσματα και οτιδήποτε μπορεί να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Και Information products. Ένα information product είναι οτιδήποτε μπορεί να διανεμηθεί μέσω internet ή μέσω ενός CD ή DVD.
  1. Τοποθετούμε ένα ελκυστικό φόντο στις σελίδες μας.

  • Δεν υπάρχει επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα που να μην έχει ένα όμορφο φόντο πίσω από τις διαφημίσεις των προϊόντων του. Μπορεί εύκολα να γίνει και από εσάς, διαλέγοντας ένα  έτοιμο φόντο που μπορεί να παρέχει ήδη η σελίδα η οποία σας προσφέρει το domain.
  1. Οι σελίδες μας θα πρέπει να δείχνουν επαγγελματικές.

  • Ένα online store με επαγγελματική εμφάνιση εμπνέει εμπιστοσύνη. Το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη είναι κάτι πολύ σημαντικό. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο μια επαγγελματική παρουσίαση των προϊόντων, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
  1. Δίνουμε πλούσιες περιγραφές.

  • Οι περιγραφές είναι κυριολεκτικά όλα τα λεφτά. Από την στιγμή που ο πελάτης δεν μπορεί να δει το προϊόν από κοντά, θα πρέπει να το περιγράψετε όσο περισσότερο γίνεται.Μία καλή τεχνική που εφαρμόζεται και αποδίδει πολύ καλά είναι η εξής: Δημιουργούμε μια λίστα με όλες τις πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να έχει ο πελάτης και στην συνέχεια προσπαθούμε να τις απαντήσουμε όλες, μέσα από την περιγραφή του προϊόντος.
  1. Τι να βελτιώσετε σε προϊόντα που δεν πουλήθηκαν.

  • Συμβαίνει πολλές φορές και κάποια προϊόντα μπορεί να μην συγκέντρωσαν ενδιαφέρον και να έμειναν. Προσπαθήστε να βελτιώσετε κάτι από τα παρακάτω όπως π.χ. Τον τίτλο,Την περιγραφή,Την τιμή,Τις φωτογραφίες κ.τ.λ.

 

Δείτε στο YouTube: Έναν οδηγό παράδειγμα για το πώς φτιάχνουμε το δικό μας online store βήμα προς βήμα!

 

Πηγή: https://makemoneyonline.gr/

 

Γιώργος Παπακομνηνός

Ο Γιώργος Παπακομνηνός είναι Φοιτητής του ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αγίου Νικολάου, Κρήτης με κατεύθυνση μάρκετινγκ.Και ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

You may also like...