5 Ελληνικές Marketing Startups που ξεχώρισαν!

marketing-startups

Marketing Startups

Marketing Startups

Startups ξεπηδούν από το πουθενά και ρίχνονται στην μάχη για το ποια θα επικρατήσει και θα έχει την τύχη να λάβει μεγάλες χρηματοδοτήσεις ώστε να φτάσει στον μεγάλο της στόχο ο οποίος είναι η εξαγόραση. Τα στατιστικά δείχνουν ότι 1/10 δεν διαλύεται ενώ 1/100 καταφέρνουν να επιτύχουν τους στόχους τους να γίνουν δηλαδή unicorns. Η κρίση γεννάει ευκαιρίες και αυτό απέδειξαν 5 ελληνικές marketing  startups οι οποίες όχι μόνο ξεχώρισαν στην Ελλάδα αλλά προσέλκυσαν και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

marketing startups

Η NIMBATA είναι μια startup πλατφόρμα η οποία γεφυρώνει τις διαφορές  μεταξύ τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας και τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων analytics. Ουσιαστικά αυτή η startup αναπτύσσει λύσεις οι οποίες αναλύουν τα μεταδεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων και μαθαίνει στις επιχειρήσεις τις σωστές ενέργειες του μείγματος marketing που θα πρέπει να χρησιμοποιούν. Η Nimbata βγήκε τέταρτη στο διαγωνισμό » i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία  » της Εθνικής Τράπεζας κερδίζοντας  το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

warply

Η WARPLY με ιδρυτή τον  Γιάννη Δοξαρά και  τον Δημήτρη Τόγια , είναι μια marketing startup η οποία  δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον κλάδο του mobile marketing. Δημιούργησαν  μια πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα σε brands να στέλνουν διαδραστικές καμπάνιες marketing στους χρήστες smartphones, οι οποίοι έχουν εγκατεστημένες τις εκάστοτε εφαρμογές. Όπως έχει αναφέρει και ο Γιάννης Δοξαράς η προσωποποιημένη διαφήμιση μέσω των κινητών εφαρμογών είναι η μόνη λύση για να υπάρχουν επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες. Μέσα στο 2013 έχει κάνει συνεργασίες με premium publishers σε Ευρώπη και Αμερική καθώς επίσης εκπαιδεύει τους χρήστες  για την σωστή διαχείριση των στοιχείων που προκύπτουν από την χρήση των εφαρμογών του.

startups

H JUPITEE είναι μία startup πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να δημιουργήσουν την δική τους mobile εφαρμογή και να την προωθήσουν σε κινητά τηλέφωνα. Η πλατφόρμα της συγκεκριμένης startup επιτρέπει την δημιουργία  Mobile εφαρμογών χωρίς να είναι αναγκαίο να  γνωρίζει ο διαχειριστής της  προγραμματισμό. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε περιεχόμενο όπως εικόνες ,κείμενο, χάρτες κ.α .

persado

Η PERSADO είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες marketing  startups περιπτώσεις spin-off εταιριών στην Ελλάδα. Η PERSADO ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον Άλεξ Βρατσκίδη συνιδρυτή και  πρώην CEO της Upstream .Η πλατφόρμα της εταιρείας ονομάζεται  «persuasion automation» (αυτοματοποιημένη πειθώ). Χρησιμοποιεί σημασιολογικούς αλγόριθμους οι οποίοι βοηθούν στο να δημιουργηθεί κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες το κατάλληλο μήνυμα για την σωστή επικοινωνιακή καμπάνια. Επίσης χρησιμοποιεί διάφορους  συνδυασμούς  προτρεπτικής γλώσσας, συναισθημάτων και περιγραφής προϊόντων . Με το λογισμικό αυτό καταγράφονται τα συναισθήματα δημιουργούνται γλώσσες που μπορούν με την σειρά τους να δημιουργήσουν εργαλεία επικοινωνίας όπως προωθητικά emails,SMS,μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.

avocarrot

Η AVOCARROT  είναι η τελευταία  startup στην οποία θα να αναφερθούμε. Η Avocarrot έχει κάνει και αυτή με την σειρά της μια σπουδαία εμφάνιση  στην επιχειρηματική σκηνή. Κατάφερε να λάβει το ποσό τον 20 εκατομμυρίων δολαρίων και να εξαγοραστεί από την Glispa Global Group. Η Avocarrot ιδρύθηκε από τους Κωνσταντίνο Χρίστου, Γιώργο Ηρακλέους, Γιώργο Μακκούλη και Παναγιώτη Παπαγεωργίου και  κατάφερε  μέσω των διαφημίσεων που υπάρχουν  στο περιεχόμενο και στην αισθητική των εφαρμογών που υπάρχουν στα  κινητά  με  τη σήμανση ως «sponsored» να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών . Η εταιρία Glipsa ωστόσο φαίνεται να ενδιαφέρεται να επενδύσει στο ελληνικό γραφείο την Avocarrot δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες να ασχοληθούν με το χώρο της  τεχνολογίας.


 

Πηγές: Πρώτο Θέμα

  Fortunegreece

 insider.gr

pixabay

xrisag

Με λένε Χρυσοθέα Γιατρέλη, κατάγομαι από την Λέσβο και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου. Η κατεύθυνσή μου είναι το Digital Marketing. Λατρεύω να βγάζω φωτογραφίες και να οργανώνω τα πάντα.

You may also like...