Πως να αποκτήσετε περισσότερους followers και like στο Instagram σε 7 άπλα βήματα!

Καθώς ασχολούμαι με το instargam θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια βήματα για να κάνετε το προφίλ σας ζηλευτό για τους υπολοίπους followers σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη πειθαρχία, δημιουργικότητα και κέφι, αυτά αρκούν…!

1. Συγκεκριμένο θέμα και στιλ 

Ο περισσότερος κόσμος του Insta θέλει να βλέπει ένα προφίλ γεμάτο από εικόνες και από μέρη που  τυχόν έχει επισκεφτεί ο κάτοχος του λογαριασμού , με ωραίες αρμονικά φωτογραφίες του ίδιου εφέ και με όμορφους φωτισμούς . Για κάποιους παίζει σημαντικό ρόλο το πως κεντρίζει κάποιος μια φωτογραφία και τι θέλει  να δείξει με αυτήν.

2.Να υπάρχει  ένα πρόγραμμα και να να τηρείται 

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα ωράριο στο <<ανέβασμα>> μια φωτογραφίας έτσι ώστε όσοι ακολουθούν να ξέρουν πάνω κάτω τι ώρα να περιμένουν  μια καινούργια δημιουργία. Αν μπορεί ο Instagrammer να έχει και ένα συγκεκριμένο ωράριο για το <<ανέβασμα>> κάθε φωτογραφίας θα ήταν ιδανικό για εκείνον και τους ακολούθους του.

3.Σωστή φωτογραφία 

Τι εννοώ με τον όρο «σωστή φωτογραφία», πως πρέπει να υπάρχει δημιουργικότητα και πολύ φαντασία, σωστός φωτισμός, το κατάλληλο εφέ και σαφώς ένα όμορφο μέρος. Αφού υπάρχει ένα κατάλληλο θέμα στο προφίλ που να αρέσει όχι μόνο στους followers άλλα και στον creator, θα πρέπει να υπάρχει κάποιες φορές η σωστή στιγμή στο σωστό μέρος. Άλλα τι γίνετε αν δεν υπάρχει η παραπάνω αναφορά; Εκεί πρέπει ο creator να σκεφτεί πολύ τι θέλει να απεικονιστεί  στην δημιουργία του είτε είναι ένα προφίλ για τον ίδιο, είτε για τα ταξίδια του, είτε για κάποια τοπία, είτε και για φαγητό, η μόδα. Η <<σωστή φωτογραφία>> χρειάζεται όπως αναφέρθηκα και παραπάνω σωστό φωτισμό και ένα μέρος στο οποίο ομορφιά θα δώσει ο δημιουργός, χρειάζεται επίσης μια κριτική ως προς την φωτογραφία του, δηλαδή όταν θα την κοιτάξει μια τελευταία φορά πριν την ποστάρει θα πρέπει να του αρέσει το αποτέλεσμα που έχει δημιουργήσει γιατί έτσι θα αρέσει και στο κοινό του.

4. Η  Χρησιμοποίηση των αποτελεσματικών  hashtag

Φροντίστε τα hashtag που θα χρησιμοποιηθούν να είναι σχετικά με την φωτογραφία. Επίσης, είναι καλύτερο να μπαίνουν λιγότερα αλλά να είναι πιο ακριβή παρά να γεμίζει η φωτογραφίας με πολλά hashtag που δεν είναι καθόλου σχετικά. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί κανόνες όσον αφορά στα hashtag. Πρέπει να είναι εύκολα στην ορθογραφία, να είναι εύκολο να τα θυμηθεί κανείς, να προτρέπουν τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιήσουν (όπως για παράδειγμα #Visual ένα από τα αγαπημένα μου) και να μην είναι κάτι άβολο ή που μπορεί να σας κάνει να ντραπείτε. Όσον αφορά στον αριθμό των hashtag δεν υπάρχει κάποιος κάνονας . Άλλοι προτιμούν να βάζουν μέχρι 11, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι 2-3 αρκούν και άλλοι άπλα γεμίζουν.

.

5. Προσοχή στη λεζάντα που θα μπει κάτω από την φωτογραφία 

Για να είναι κάθε ποστ  επιτυχημένο, η λεζάντα που να μπει πρέπει να είναι συνεπής με το θέμα της φωτογραφίας. Η λεζάντα εξαρτάται από την φωτογραφία και το μήνυμα που προσπαθεί ο creator  να περάσει. Προσοχή  οι λεζάντες να μην είναι πολύ μεγάλες. Έρευνα που έγινε το 2012 έδειξε ότι οι λεζάντες που περιείχαν τις λέξεις «like» και «comment» είχαν 89% περισσότερα like ανά follower και 2.194% περισσότερα σχόλια ανά follower.

6. Ας σβηστούν όλες οι ανεπιθύμητες ετικέτες 

Κάλως κακός όταν κάποιος επισκεφτεί ένα προφίλ θα μπει και στις φωτογραφίες που έχουν κάνει επισήμανση τον Instargammer. Αν θέλει κάνεις να έχει ένα σωστό και όμορφο αποτέλεσμα στο προφίλ πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την εικόνα του με ότι αυτό συνεπάγεται.

7. Υπενθύμιση της ύπαρξης στο Instagram
Με αυτήν  την φράση εννοώ ότι δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας  να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Instagram κάνοντας like και comment. Το να περιμένει κάποιος να πάρει like  χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος είναι λίγο δύσκολο, εκτός και αν είναι μια διασημότητα, σε οποία άλλη περίπτωση αν δεν κάνει like δεν θα του κάνουν. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε θα κερδίσει κάποιος  περίπου 6.1 followers ανά 100 likes που κάνει σε αγνώστους. Αν σκεφτεί κανεις  ότι το ημερήσιο όριο είναι περίπου 700, μπορεί να έχει περίπου 42 νέους followers την ημέρα μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Το InstaProfile είναι στα χεριά σας και μόνο εσείς μπορείτε να το φτάσετε ψηλά!

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο 7 μυστικά για να αποκτήσετε περισσότερους followers και like στο Instagram

και στο  11 Ways to Get More (Real!) Instagram Followers

 

giorgos.derekas

Ονομάζομαι Γιώργος Ντερεκας Ασχολούμαι με την φωτογραφία την επεξεργασία βίντεο τον ρουχισμό και την γυμναστική

You may also like...