5 μέθοδοι προώθησης μιας επιχείρησης

marketing tips

Σήμερα οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες από πολλές πηγές και μέσα ενημέρωσης για τα πάντα και συνήθως χωρίς να περάσουν από το σπίτι του σπιτιού τους.Έτσι για την επιτυχημένη παρουσίαση ενός προϊόντος πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει, παραδοσιακές, κοινωνικές και μέσω διαδικτύου τρόπους προώθησης (marketing tips). Μιλάμε δηλαδή για ολοκληρωμένο στρατηγικό μάρκετινγκ πουο καθένας μπορεί να εφαρμόσει για την επιχείρησή του. Eδώ θα βρείτε πώς να εστιάσετε σε 6 μεθόδους που θεωρούμε από τις πιο σημαντικές.

Παραδοσιακή μέθοδος

Παρόλο που τα νέα μέσα μαζικής ενημέρωσης φαίνεται να παίρνουν όλη την δόξα, η τηλεόραση, τα έντυπα ή το ραδιόφωνο παραμένουν τρόποι ενημέρωση για το ευρύ κοινό, κυρίως όμως για τοπικές επιχειρήσεις και παρά το υψηλό κόστος που ίσως έχουν σε σχέση με άλλες μεθόδους που θα δούμε στην συνέχεια.

Αν θελήσετε να τις χρησιμοποιήσετε όπως και σε οποιαδήποτε μέθοδο προώθησης, να έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

 • Να παρουσιάζονται τα στοιχεία και οι λόγοι που κάνουν το προϊόν αξιοσημείωτο
 • Να φαίνεται πώς διαφέρει από άλλα προϊόντα που διαθέτετε.
 • Να φαίνεται πως διαφέρει απο άλλα παρόμοια προϊόντα της αγοράς.
 • Να δείχνετε τα οϕέλη που προσϕέρει στον καταναλωτή.

2. Search Engine Optimization (SEO) – βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης

marketing tips

Ο όρος Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO(από το αγγλικό Search Engine Optimization),περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, για να είναι όσο το δυνατό πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Στόχος είναι η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, καθώς και η αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων. (μη πληρωμένα-διαφημιζόμενα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης που μέσω keywords ενδιαφέροντος του χρήστη, οι μηχανές αναζήτησης κρίνουν για τις επιθυμίες του.)

Παρακάτω θα μελετήσουμε κάποια από τα σημαντικότερα tips SEO  που θα οδηγήσουν την ιστοσελίδα σας στην υψηλή κατάταξη της Google.

 • Έμφαση στο περιεχόμενο
 • Meta tags
 • Λέξεις κλειδία
 • Sitemap
 • Google Analytics
 • Web hosting
 • Ελαχιστοποίηση Loading Time

3. Marketing tips μέσω Email

marketnig tips

 

Δεν είναι κοινό μυστικό ότι το καλύτερο κανάλι πωλήσεων στο ίντερνετ όπου οι όροι είναι διαφορετικοί με το παραδοσιακό φυσικό εμπόριο, είναι το email marketing. Πολλοί από εσάς μπορεί να αγνοείτε την αξία και τη σημαντικότητα που μπορεί να έχει ένα email, αλλά ίσως να αποτελεί την λύση στο πρόβλημα σας ότι το site σας δεν βγάζει ευρώ.

Πως θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την αξία και τη δύναμη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς όφελός σας;

Απλώς διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε και σεις με την αποστολή αυτοματοποιημένων μηνυμάτων και να αποκτήσετε ή να διευρύνετε την πελατειακή σας βάση.

Γιατί χρειάζεται το email marketing

Μόλις κάποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά του δίνετε η ευκαιρία να αγοράσει κάτι ή όχι. Εσείς από τη μεριά σας έχετε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να τον πείσετε. Συνήθως ο χρόνος για να πάρει κάποιος νέος επισκέπτης θετική απόφαση αγοράς είναι μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Άλλοτε δύο με επτά μόνο δευτερόλεπτα αρκούν για να δείτε εάν κάποιος θα γίνει υποψήφιος πελάτης σας.

Μετά θα φύγει για πάντα και δεν θα έχετε δεύτερη ευκαιρία να τον μεταπείσετε να αγοράσει κάτι από σας. Το πουλάκι πέταξε.

Ο μοναδικός τρόπος για να τον μεταπείσετε είναι να κρατήσετε κάποια επαφή μαζί του. Θα πρέπει να κρατήσετε το email του για να του στέλνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα δελεαστικές προσφορές που θα τον ενδιαφέρουν.

Άμα δεν είστε ηλεκτρονικό κατάστημα ή δεν πουλάτε κάτι και είστε μόνο ενημερωτικό blog και ο όγκος των διαφημίσεων καθορίζει τα έσοδα σας, τότε θα πρέπει να στέλνετε πολύτιμες πληροφορίες και ενημέρωση στο email των συνδρομητών σας.

Όσο πιο μεγάλη είναι η βάση των συνδρομητών σας, τόσο πιο πολλούς υποψήφιους πελάτες έχετε. Οι συνδρομητές σας στο ενημερωτικό σας δελτίο αποτελούν δίχως άλλο την δεξαμενή των υποψήφιων αγοραστών και αν μη τι άλλο είναι και μία στοχευμένη πηγή επισκεψιμότητας.

Το email marketing είναι μια πηγή ποιοτικού traffic για την ιστοσελίδα σας και θα σας δώσει αξιόλογη κίνηση εάν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Παράλληλα θεωρείτε ως την πιο πετυχημένη στρατηγική remarketing σε αντίθεση με τις διαφημίσεις της Google που έχουνε bounce rate έως και 90%.

Για να δείτε λοιπόν ποια είναι τα τεράστια οφέλη του email marketing, θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω.

Οφέλη του πετυχημένου email marketing

Τα οφέλη του email marketing είναι όντως πάρα πολλά και τα σημαντικότερα τα απαριθμώ παρακάτω:

1. Έχει μικρό κόστος

2. Είναι σχετικά γρήγορο

3. Είναι προσωποποιημένο και στοχευμένο

4. Παρέχει Στατιστικά

5. Δίνει άμεσα αποτελέσματα

6. Αυτοματοποιεί τις καμπάνιες και τις προωθητικές σας ενέργειες

7. Μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας

 

4. Πληρωμένες διαφημίσεις στο διαδίκτυο / κλίκ (ppc)

marketing tips

 

Το Pay Per Click ή PPC Advertising είναι ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο διαφήμισης στο internet, το οποίο χρησιμοποιείται από Affiliates για να οδηγούν άμεσα επισκέπτες σε ιστοσελίδες διαφημιζόμενων, κερδίζοντας χρήματα online. Η PPC διαφήμιση λαμβάνει χώρα κυρίως σε εμφανιζόμενες διαφημίσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης της Google και της Bing. Η Pay Per Click διαφήμιση είναι ουσιαστικά μια έξυπνη μέθοδος προώθησης που χρησιμοποιείται στο Digital Marketing και λειτουργεί με την ίδια σχέση: Advertiser – Network . Ο Advertiser συνεργάζεται με κάποιο Affiliate Network, το οποίο προμηθεύει  τις διαφημίσεις των Advertisers.

Πως λειτουργεί η PPC διαφήμιση;

Ο χρήστης έχοντας επιλέξει να προωθήσει μια διαφημιστική καμπάνια, κάνει bid σε στοχευμένα keywords (λέξεις – κλειδιά) τα οποία θα ενεργοποιήσουν τη διαφήμιση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Δηλαδή στην ουσία αγοράζει λέξεις – κλειδιά και πληρώνει π.χ. το Ad words για κάθε click που θα γίνει από κάποιον που σερφάρει και χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις ή φράσεις στην αναζήτηση. Εάν ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως πώληση ή εγγραφή, τότε ο Affiliate θα κερδίσει χρήματα.

 

5. Κοινωνικά Δίκτυα (Social Networks)

marketing tips

 

Η χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, ως πλατφόρμων συνεργασίας συνδέει τις επιχειρήσεις με τον υπόλοιπο κόσμο με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Τα εν λόγω εργαλεία φέρνουν την τεχνολογία σε επαφή με τις επιχειρήσεις, συνδέουν τους ανθρώπους με τις πληροφορίες, καθιερώνουν πιθανούς νέους δρόμους προς την αγορά και βελτιώνουν την επικοινωνία με τους πελάτες και τη διάδοση του εμπορικού σήματος. Τα παραπάνω ευρήματα καταδεικνύουν ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων βρίσκεται στα πρόωρα στάδια της υιοθέτησης αυτών των εργαλείων καθώς και στη διαδικασία υιοθέτησης σημαντικών προκλήσεων – όπως είναι η ανάγκη για διαχείριση των εργαλείων αυτών και η συμμετοχή του ΙΤ, που μπορεί να επηρεάσουν την ολοκλήρωση και υιοθέτηση των νέων πλατφορμών και τεχνολογιών.

Όσο αφορά στην επιχειρηματική στρατηγική, τα social media χρησιμοποιούνται ως μέσα δημιουργίας εταιρικής εικόνας, ενημέρωσης, επικοινωνίας και ανάπτυξης σχέσεων με τους πελάτες και έχουν απίστευτη δυναμική.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν σωστά τα social networks μπορούν να «χτίσουν» την εικόνα τους, να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους καθώς και να δημιουργήσουν και ή να επηρεάσουν θετικά τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το brand τους «εκτοξεύοντας» την αναγνωσιμότητα και αξιοπιστία τους.

Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούν ένα σημαντικό αριθμό ευκαιριών και προκλήσεων στον επιχειρησιακό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια έκρηξη τεχνολογικών εφαρμογών που βασίζονται στη λογική της Κοινωνικής Δικτύωσης στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ιστού, γεγονός που δε μπορεί παρά να επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο σύνολό της. Οι νέες τεχνολογίες, όπως τα ιστολόγια (blogs), τα wikis, η κοινωνική σήμανση (tagging), οι ιστοχώροι κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργούν ευκαιρίες για νέους τρόπους ενδοεταιρικής συνεργασίας και διαχείρισης της γνώσης, αλλάζουν το τοπίο στην παροχή υπηρεσιών αλλά και στις διεπιχειρησιακές ανταλλαγές, ενώ παράλληλα αναδιαμορφώνουν τις υπάρχουσες επιχειρησιακές εφαρμογές.

 

Top Host 

WebMasterLife

ilias iliakis

Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγίου Νικολάου, με ενδιαφέρει να ενημερώνομαι για τον επιχειρηματικό κλάδο.

You may also like...