Πώς να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Ένας λεπτομερής οδηγός SEO για να βγείτε πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης, να πλημμυρίσετε από επισκέψεις, να βρείτε νέους πελάτες και νέες αγορές και να αυξήστε κατακόρυφα τις πωλήσεις σας!

Το πρόγραμμα SEO χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:

  1. Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας ή τεχνικό SEO
  2. Δημιουργία Περιεχομένου και Άρθρων
  3. Δημιουργία ποιοτικών backlink
  4. Άλλα πράγματα που δεν θα σας αποκαλύψω ποτέ

 

Δεν είναι εφικτό για όλες τις ιστοσελίδες να βγουν στην πρώτη σελίδα της Google, όμως η δική σας μπορεί να έχει τα φόντα και ίσως να χρειάζεται λίγη ακόμη ώθηση από τα χέρια ενός ειδικού και πεπειραμένου επαγγελματία στο SEO.

Προτού μελετήσεις τα 6 βασικά tips που συγκεντρώσαμε για εσένα, καλό είναι να έχεις κατά νου ότι οι SEO ενέργειες προτείνεται να γίνονται με γνώμονα τους χρήστες και όχι τις μηχανές αναζήτησης.. εξάλλου οι χρήστες είναι εκείνοι που θα επισκεφθούν, θα σχολιάσουν, θα κοινοποιήσουν, θα μοιραστούν το περιεχόμενο του website σου, στοιχεία τα οποία θα αξιολογήσει στην πορεία η Google για να εμφανίσει το website ή blog σου ψηλά!

 

  1. Το περιεχόμενο μετράει, ωστόσο η Google επιβραβεύει τα websites που προσφέρουν ποιοτικό περιεχόμενο! Ο χρήστης θέλει να διαβάζει πληροφορίες χρήσιμες και συνοπτικές, που θα μπορεί εύκολα να τις μοιραστεί με άλλους χρήστες. Φρόντισε να προσφέρεις αξία σε κάθε χρήστη κι εκείνος θα σε ανταμείψει με τα θετικά του σχόλια. Επίσης, όταν το περιεχόμενο σου πρόκειται να αναδημοσιευτεί από άλλα websites (backlinks), πχ. ένα δελτίο τύπου, φρόντισε κάθε φορά να είναι κάτι «φρέσκο» και με ουσία, καθώς αυτό δείχνει στις μηχανές αναζήτησης ότι το website ενημερώνεται συχνά και αυξάνει την δημοτικότητα του.
  2. Φρόντισε για τα metadata, το URL structure, τα internal links, τα keywords:

– Βελτίωσε τα metadata με σύντομες περιγραφές έως 70 χαρακτήρες στον τίτλο και έως 150 χαρακτήρες στην περιγραφή,

– Τροποποίησε την URL δομή ώστε να “βγάζει νόημα” και το Googlebot και ο χρήστης. URLS της μορφής http://www.myXXbrand.gr/uMphWbIQuAdke0Dre δεν θα σε βοηθήσουν..

– Δημιούργησε σωστά internal links, για παράδειγμα όταν ο χρήστης επιλέγει μια συγκεκριμένη υποκατηγορία στο site σου να οδηγείται σε αυτή και όχι.. στην homepage

– Τοποθέτησε σχετικά και κατάλληλα keywords στο περιεχόμενο του website αλλά και σε όλα τα παραπάνω. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνεις, γιατί δεν θα βγάζει νόημα ο χρήστης και ίσως επηρεαστεί αρνητικά η κατάταξη του site σου..

 

  1. Χρησιμοποίησε τα εργαλεία που έχει σχεδιάσει η Google για εσένα, όπως το Google Webmaster Tools, καθώς εκεί θα βρεις ότι χρειάζεσαι για SEO tips, όλα γραμμένα από τους ειδικούς!

 

  1. Για εσένα που χρησιμοποιείς το WordPress και στερείσαι γνώσεις προγραμματισμού, ρίξε μια ματιά και στα WP plugins! Θα βρεις ότι χρειάζεσαι για να βελτιστοποιήσεις την ποιότητα και απόδοση του website ή blog σου, με πολλά plugins να προσφέρονται δωρεάν. Εμείς σου προτείνουμε κάποια που έχουμε τσεκάρει και χρησιμοποιούμε και στο δικό μας blog.

 

  1. Μην αμελείς τους mobile users και επένδυσε στην mobile version του website σου, προσφέροντας στους χρήστες design που ανταποκρίνεται στην μικρή οθόνη. Εφόσον όλα περιστρέφονται γύρω από την σχετικότητα, φρόντισε να καθοδηγείς τους mobile users σε σχετικές σελίδες, ειδικά διαμορφωμένες για κάθε mobile συσκευή… θα το εκτιμήσουν και οι χρήστες και η Google!

 

  1. Επένδυσε στα social media! Η δημοτικότητα ενός website (popularity) και η εμπιστοσύνη που εμπνέει στον χρήστη (trust) είναι κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν το site σου να εμφανιστεί “ψηλά” στα αποτελέσματα αναζήτησης. Φρόντισε να περιλαμβάνονται social sharing buttons στο website σου για να είναι εύκολο για τον κάθε χρήστη να μοιράζεται το ποιοτικό περιεχόμενο σου με την social κοινότητα. Βελτιστοποίησε την εμφάνιση και δημοτικότητα του website ή blog σου στα social media, προώθησε τις συζητήσεις και τα recommendations γύρω από το brand σου και η online παρουσία σου θα απογειωθεί!

 

 

Εσύ, ποιες πρακτικές SEO από τις παραπάνω ακολουθείς για το δικό σου website ή blog; Έχεις να μοιραστείς κι άλλες μαζί μας;

 

Πηγές:

Wikipedia SEO

55 Quick SEO Tips Even Your Mother Would Love

 

 

You may also like...