Η χρησιμότητα του SEO στις μηχανές αναζήτησης

seo

Μηχανές αναζήτησης και SEO

Με τις μηχανές αναζήτησης αλλά και με την Google η εύρεση μιας ιστοσελίδας στις μέρες μας έχει γίνει πολύ εύκολη.

Τα αποτελέσματα που μας δίνουν οι μηχανές αναζήτησης είναι πολλά όμως υπάρχουν και λέξεις κλειδιά που μπορούμε να βρούμε.

Ο όρος SEO είναι μια στρατηγική προώθησης ιστοσελίδων. Είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων και για την κατάταξη τους στην πρώτη θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα που μας δίνει τις περισσότερες φορές μια μηχανή αναζήτησης είναι συνήθως πολλά. Η σελίδες που έχουν την ποιο πολύ επισκεψιμότητα είναι οι πρώτες 5. Έτσι οι 5 πρώτες σελίδες έχουν πάντα τις ποιο πολλές επισκέψεις σε σύγκριση με τις άλλες που βρίσκονται πιο κάτω. Το SEO λοιπόν είναι πολύ χρήσιμο για μια ιστοσελίδα γιατί όσο ποιο πολύ καλό SEO έχει τόσο ποιο πολλές επισκέψεις θα δέχεται.

Μειονεκτήματα και Πλεονεκτήματα του SEO:

Το SEO στις επιχειρήσεις αποκτά μεγάλη σημασία, έχει πλεονεκτήματα  και μειονεκτήματα. Αρχικά μπορεί να φέρει στην επιχείρηση μας αύξηση πωλήσεων. Εάν οι επιχειρήσεις δεν ακολουθούν την στρατηγική SEO δεν θα μπορέσουν να έχουν το προβάδισμα στις αναζητήσης άρα δεν θα έχει και η ιστοσελίδα τους πολλές επισκέψεις. Οι περισσότεροι πελάτες επιθυμούν να κάνουν αγορές από μηχανές αναζήτησης. Ο κάθε πελάτης δεν μπορεί να ξέρει πιο προϊόν έχει την μεγαλύτερη φήμη γι’αυτό η μηχανές αναζήτησης βοηθούν στο να το εντοπίσουμε αυτό.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας κάνει το εμπόριο αποτελεσματικό στις μηχανές αναζήτησης γι’αυτό το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων επιλέγει να κάνει αγορές ηλεκτρονικά. Όμως η ανάπτυξη αυτή έχει επιτευχθεί από τον βαθμό κατάταξης που έχει μια ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση μια ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης είναι αρκετά περίπλοκη διαδικασία η οποία θέλει αρκετή υπομονή καθώς πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για νέα δεδομένα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε την λειτουργία τον μηχανών αναζητήσεις σε σχέση με το SEO:

Πηγή: www.hiremycode.com SEO

 

irini mastoraki

Ονομάζομαι Ειρήνη Μαστοράκη είμαι απο Χανία και σπουδάζω στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδηκότητα Μαρκετινγκ.

You may also like...