Πως θα σας βοηθήσει το Marketing να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση

Μαρκετινγκ

Αρχικά για την καλή λειτουργία μιας επιχείρησης πρέπει να υπάρχουν πελάτες και πωλήσεις. Ο μόνος τρόπος για να το επιτύχετε αυτό είναι το Marketing. Για να πετύχει όμως πρέπει να ακολουθήσετε κάποιο πλάνο ή στρατηγική.

Οι επιχειρήσεις που λένε ότι χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ και δεν πετυχαίνουν σημαίνει ότι δεν ακολούθησαν την σωστή στρατηγική μάρκετινγκ αλλά αποσπασματικές ενέργειες, δηλαδή ενέργειες που δεν ακολουθούσαν κάποιο πλάνο ή κάποια στρατηγική. Για παράδειγμα όταν έχεις μια ιδέα για ένα προϊόν σου και θέλεις να το διαφημίσεις  δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή λύση, εκεί είναι που ξοδεύεις αρκετά χρήματα και μεγαλώνουν τα προβλήματα της επιχείρησής σου.

Γι’ αυτό πάρε την επιχείρηση στα χέρια σου, απομάκρυνε την αρνητική ενέργεια και ξεκίνα με τα παρακάτω βήματα:

 • Υπάρχουν τρεις μόνο τρόποι για να αναπτυχθεί η επιχείρησή σου σύμφωνα με τον  Marketer Jay Abraham:

 1. Να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες:

Για να το επιτύχετε αυτό πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά σε ποια αγορά απευθύνεστε, να δημιουργήσετε τα σωστά μηνύματα όχι μόνο για να προσελκύσετε πελάτες αλλά και να κρατήσετε αυτούς που ήδη έχετε.

 1. Να αυξήσετε τη μέση συναλλαγή με κάθε πελάτη σας:

Εφόσον έχετε επιτύχει τον πρώτο στόχο, θα προσπαθήσετε με διάφορους τρόπους (προτάσεις – προσφορές) να αυξήσετε το ποσό που θα δαπανήσει ο πελάτης στην επιχείρηση σας.

 1. Να αυξήσετε τον αριθμό των συναλλαγών που έχετε με κάθε πελάτη σας:

Για να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας θα πρέπει να πείσετε τους πελάτες σας ότι εσείς είστε η καλύτερη επιλογή για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με τις παρακάτω τακτικές (Email marketing, Re-targeting, Ads, κάρτες, επιστολές, τηλέφωνο κ.τ.λ.).

Συνδυάζοντας αυτούς τους τρεις τρόπους, οι οποίοι συνιστούν μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Marketing, μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδα της επιχείρησής σας.

 

Έξι συμβουλές που μπορούν να  βοηθήσουν την επιχείρηση σας να «ανθίσει» και να φτάσει μέχρι την κορυφή:

 1. Ενημερωθείτε για την αγορά σας: 

  Μάθετε σε ποια αγορά ή υπηρεσία θα κινηθείτε και γνωρίστε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας μέσα από τις μηχανές αναζήτησης.

 1. Θέστε επιτεύξιμους οικονομικούς στόχους: 

  Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θέστε οικονομικούς, προσαρμόζοντάς τους στα εκάστοτε δεδομένα, μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό στόχο.

 1. Κάντε το site σας μοναδικό και εύκολο στην κοινοποίηση του:

  Προσπαθήστε το site σας να πρωτοτυπεί από αυτά της ίδιας αγοράς και δώστε μηνύματα που θα μπορούν να σας διαφημίσουν.

 1. Δημιουργήστε μια λίστα email πελατών:

  Όσο και αν σας φαίνεται ξεπερασμένο είναι πολύ σημαντικό να έχετε αρχείο με τους πελάτες σας, ώστε αυτό να μπορεί να σας βοηθήσει σε τακτικές όπως email marketing κ.τ.λ. Επίσης, μέσω αυτού μπορείτε να στείλετε προσφορές στους πελάτες σας.

 1. Φτιάξτε κάτι που μπορείτε να πουλήσετε:

  Είναι σημαντικό να αναπτύξετε με τους πελάτες σας όχι μόνο οικονομικές αλλά και συνεργατικές σχέσεις. Γι’ αυτό μάθετε τι πραγματικά έχει ανάγκη ο πελάτης και ξεκινήστε από εκεί, δίνοντας λύσεις στα προβλήματά του και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα χρήσιμο προϊόν.

 1. Αρχίστε να πουλάτε και βελτιωθείτε:

  Μην προσδωκείτε να πετύχετε το απόλυτο προϊόν απλώς ξεκινήστε την πώληση και με το καιρό βελτιωθείτε ως προς αυτήν.

Πηγές :

paschalis

Ονοματεπώνυμο: Πασχάλης Ταβλάς σπουδές: Φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης ,στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση: Μάρκετινγκ

You may also like...