Τα πάντα για το Linkedin

%ce%b9%ce%bdΕίσαι φοιτητής, τελειόφοιτος ή βρίσκεσαι στα πρώτα βήματα της καριέρας σου; Ακόμα να δημιουργήσεις το δικό σου προφίλ στο LinkedIn; Μήπως δεν ξέρεις καν τι είναι;

Τι περιμένεις λοιπόν για να δημιουργήσεις τώρα το δικό σου προφίλ; Ακολούθησε τα βήματα για να γίνεις και ‘συ μέλος  σε ένα digital κόσμο για εύρεση εργασίας.

 

 Τι είναι το LinkedIn;

Το LinkedIn συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αποτελεί ένα μέσο συνάντησης και επικοινωνίας με επαγγελματίες πολλών και διαφορετικών κλάδων. Στόχος του είναι να ενώσει όλους τους επαγγελματίες χωρίς να βάζει σύνορα, ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα την παραγωγικότητα και την βέλτιστη συνεργασία. Συνδέοντας έτσι ανώτατα στελέχη και επαγγελματίες, που είτε ψάχνουν για δουλειά είτε είναι ήδη εργαζόμενοι σε εταιρίες ομοειδούς κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωριστούν επιδιώκοντας ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών για θέματα που τους αφορούν. Σε πολλές περιπτώσεις οι γνωριμίες αυτές έχουν καταλήξει σε άμεση συνεργασία προσώπων ή εταιριών.

 

 Που μας χρησιμεύει;

Μέσω του LinkedIn οι κάτοχοι προφίλ έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσου προσωπικές τους δεξιότητες και προσόντα, να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να προσθέσουν επαγγελματικές εμπειρίες και προϋπηρεσία. Όπως και να βρούνε άτομα που σχετίζονται με το δικό τους επάγγελμα ή ενδιαφέροντα και όποιον άλλο θέλουν ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα βοηθάει:

 

  • Αναζήτηση πληροφοριών. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να βρείτε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα που θα θέλατε να ανταλλάξετε γνώσεις και πληροφορίες που αφορούν την δουλειά σας.
  • Διασύνδεση με άλλους αποφοίτους της σχολής που αποφοίτησες ή σπουδάζεις ακόμη. Μπορείς λοιπόν να βρεις συναδέλφους ή και εκπαιδευτικούς από το ίδρυμα που αποφοίτησες ή φοιτάς ακόμα. Μπαίνοντας έτσι σε μια ομάδα ατόμων που μέσω αυτών να αναπτύξεις γνωριμίες με ένα ευρύτερο κοινό εργαζομένων και μελλοντικών εταιριών για εύρεση εργασίας.
  • Αναζήτηση θέσεων εργασίας. Χρησιμοποιώντας το LinkedIn έχεις την δυνατότητα να βρεις και να ακολουθήσεις εταιρίες που θα σε ενδιέφεραν για μία θέση εργασίας. Να πληροφορηθείς για την εταιρία, να μάθεις ποιοι εργάζονται εκεί, να δεις αν ζητάνε προσωπικό και πότε. Υπάρχει στο μενού το Jobs στο οποίο μπορείτε να ενημερώσετε ποιες εταιρίες σας ενδιαφέρουν και αν θέλετε να σας στέλνει το LinkedIn αγγελίες για θέσεις εργασίας.
  • Συμμετοχή σε ομάδες που θα μπορείτε να προάγετε την επαγγελματική σας εξέλιξη. Γίνεται μέλος σε ομάδες και ενημερώστε το προφίλ σας, με την παρουσία του σήματος κάποιας ομάδας, ότι συμμετέχετε σ’ αυτή. Προσπαθήστε να ενημερώνεστε από αυτές τις ομάδες για το τι γίνεται στο κλάδο σας και να συμμετέχετε ενεργά με σχόλια σε δημοσιεύσεις. Με αποτέλεσμα την άμεση επαφή με τα άλλα μέλη.

   Step by step η δημιουργία του προφίλ σου

Δημιούργησε λογαριασμό στο LinkedIn  το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα email και μερικά στοιχεία.

Step 1

      1Step 2

 

2

Step 3

 

3

 

Έπειτα το LinkedIn θα συνεχίσει να σε καθοδηγεί εμφανίζοντας  στο πάνω μέρος της σελίδας ερωτήσεις για να συμπληρώσει το προφίλ σου.

Step 4

 4

 

Στη συνέχεια πατώντας πάνω δεξιά το κουμπί Profile εμφανίζετε το

Edit Profile για να κάνετε προσθέσεις ή διορθώσεις των στοιχείων σας.

Step 5

5%ce%b1

 5%ce%b2

5%ce%b3

 Tips για ένα πετυχημένο προφίλ!

  1. Προβολή της μόρφωσης σας. Αρχικά πρέπει να εστιάσετε στην ακριβή πληροφόρηση περί σπουδών και πτυχίων που έχετε στην κατοχή σας. Ανεβάστε το βιογραφικό σας. Αναφερθείτε στα επιτεύγματα σας και τις διακρίσεις που ίσως έχετε κατακτήσει με τις γνώσεις σας. Καθώς και την απόδοση στις ξένες γλώσσες.
  2. Γράψτε λίγα λόγια για σας. Στο κομμάτι Summary περιγράψτε τον εαυτό σας, τις δεξιότητες   σας, τα χόμπι σας, από πού κατάγεστε, τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο σας χρόνο και τι είναι αυτό που σας αρέσει στην δουλειά που επιλέξατε να κάνετε.
  3. Αναφερθείτε στην επαγγελματική σας εμπειρία. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και η εμπειρία σας πάνω στο επάγγελμα που ασκείτε. Πρέπει να αναφέρετε ακριβώς ποια ήταν η θέση σας και οι υποχρεώσεις σας στην θέση αυτή.
  4. Προσθήκη εξειδίκευσης και των ικανοτήτων σας. Ένα βασικό κομμάτι είναι να αναφέρετε τις εξειδικεύσεις σας πάνω σε ένα αντικείμενο οι οποίες θα ήταν ιδιαίτερα καλό να αποδεικνύονται από κάποιον που θα πιστοποιεί αυτές σας τις ικανότητες όπως καθηγητές από την σχολή σας ή συναδέλφους και υφισταμένους σας από την προηγούμενη δουλειά.
  5. Headline. Προσθέστε μια επικεφαλίδα που να εξηγείτε σε μια φράση ποιος είστε. Άλλωστε σε μία σελίδα είναι αυτό που κοιτάμε με την πρώτη ματιά.
  6. Δώστε βάση στη φωτογραφία του προφίλ. Στο προφίλ πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε φωτογραφία. Το ύφος της φωτογραφίας πρέπει να είναι σοβαρό και υψηλής ποιότητας. Να φαίνεται κυρίως καθαρό το πρόσωπο και όσο το δυνατόν πιο επαγγελματική και φυσικά να είστε μόνοι σας.
  7. Ανάδειξη επιτευγμάτων σας. Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το προφίλ σας με προσωπικές σας δουλειές και εργασίες. Για παράδειγμα power point από τις εργασίες σας στη σχολή ή κάποια projects σας από προηγούμενες σας δουλειές.
  8. Ακολουθήστε επιχειρήσεις ή πρόσωπα που σας ενδιαφέρουν. Σπάνια πλέον συναντάμε ανθρώπους που τελειώνουν τις σπουδές τους και δεν ασχολούνται με την προβολή τους στα media ή καταξιωμένους επαγγελματίες που να μην ασχολούνται με αυτά. Ακόμα και οι επιχειρήσεις όπως μεγάλη κολοσσοί έχουν προφίλ στο LinkedIn, για την εύρεση προσωπικού.

 

Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας έχουν μπει στην ζωή μας και είναι ένα βασικό μέσο προβολής αναδεικνύοντας έτσι τα επιτεύγματα και τις ικανότητες μας. Άλλωστε η τεχνολογία προχωράει και όλα πια γίνονται μέσω ενός υπολογιστή, έτσι και με τις θέσεις εργασίας όλο ένα και περισσότερο, άνθρωποι βρίσκουν δουλειά μέσω διαδικτύου. Γι’ αυτό προσπαθήστε να φτιάξετε ένα προφίλ μιας και όλα πλέον εξαρτώνται από το διαδίκτυο. Το πλέον κατάλληλο μέσο προβολής σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι το LinkedIn!!

Πηγές:

Linkedin noticeForbes

You may also like...