Αποκτήστε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα χρησιμοποιώντας τα Social Media

8468788107_6a1b3ae1ea_o-990x433

Σε αυτό το αρθρο θα ενημερωθειτε για 10 αρκετα πρακτικούς τρόπους με τους οποιους μπορειτε να φέρετε άμεσα περισσότερους ενεργούς πελάτες στην επιχείρησή σας.

Αυτοι οι τροποι θα μπορουν κι θα πρεπει :

  • να φέρουν αμεσο κι γρηγορο αποτέλεσμα
  • να μην απαιτούν τρομερές γνώσεις όπως τμήμα Internet Marketing στην επιχείρησή σας
  • να μην απαιτείται πολύς χρόνος και πολλά χρήματα για την υλοποίησή τους

H Προετοιμασία

Πριν καν κάνετε το παραμικρό για να φέρετε νέους ενεργούς πελάτες, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει τον στόχο σας, δηλαδη τι θέλετε να καταφέρετε. Δεν ακρει μονο το να πούμε ότι θέλουμε περισσότερους πελάτες. Θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε και να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι θέλουμε.

Ας δουμε τους 10 πρακτικους τροπους όμως:

  1. Newsletter

Ο πιο αμεσος τροπος για να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας είναι μέσω Email. Αν έχετε ένα μηχανισμό αυτόματης αποστολής Email, και μια λίστα ετοιμη με την οποια μπορείτε άμεσα να συντάξετε ένα ωραίο πειστικό Email, και να στείλετε την προσφορά στους πελάτες σας.

  1. SMS

Μπορεί να είμαστε υπέρμαχοι του Internet Marketing, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν αξιοποιούμε και άλλες μεθόδους όπως το SMS marketing. Αν έχετε τους αριθμούς των κινητών των παλιών πελατών σας ή ανθρώπων που σας έχουν δώσει το κινητό τους με την θέληση τους για να τους ενημερώνετε μπορείτε άνετα να τους στείλετε μαζικά SMS με μια σύντομη προσφορά ή ένα μήνυμα που θα τους παραπέμπει σε Landing Page όπου θα παρουσιάζετε ολοκληρωμένα την προσφορά σας.

  1. Google AdWords

Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη διαφημιστική καμπάνια στο Google, τώρα είναι η ώρα! Μπορείτε να εμφανίζεστε σε αυτούς που ψάχνουν ενεργά για εσάς (με λέξεις-κλειδιά) ή να εμφανίζεστε σε ανθρώπους που συχνάζουν σε συγκεκριμένα Sites (π.χ. Portals, blogs, Youtube, Gmail κ.α.). Επίσης μπορείτε να διαφημίζεστε πιο έντονα σε όσους έχουν ήδη επισκεφτεί το site σας τις τελευταίες μέρες και έχουν φύγει από το site (Remarketing). Αν έχετε ήδη διαφημιστική καμπάνια προσπαθήστε να ανακαλύψετε κρυμένες ευκαιρίες.

  1. Facebook Ads

Δημιουργήστε μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook που θα φέρνει τους επισκέπτες σε νέο Tab μέσα στη Facebook σελίδα σας (κάτι σαν mini-site) όπου θα παρουσιάζετε την προσφορά. Εναλλακτικά μπορείτε να τους φέρετε στο Site σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα κοινά Banners που εμφανίζονται δεξιά στο Facebook και τα Sponsored Stories που εμφανίζονται στον τοίχο (Timeline) των χρηστών Facebook.

  1. Google SEO

Αν δείτε τα στατιστικά σας στο Google Analytics ή τις κατατάξεις σας στο Google Webmaster Tools, θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λέξεις κλειδιά για τις οποίες βγαίνετε στην πρώτη σελίδα κάτω-κάτω ή στη 2η σελίδα. Στοχεύοντας την προώθηση SEO σε αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις μπορείτε γρήγορα να αποκτήσετε πολύ περισσότερη επισκεψιμότητα από αυτές. Μπορεί π.χ. για μια λέξη κλειδί που βγαίνετε στην 11η θέση να έχετε 1% των συνολικών κλικ και αν πάτε στη 1η σελίδα στη μέση να έχετε 5% (ενδεικτικά νούμερα). Με αυτό τον τρόπο με λίγη προσπάθεια μπορείτε να έχετε 5 φορές περισσότερα κλικ από τη λέξη κλειδί!!!

  1. Διαφήμιση στο Youtube

Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν εμπλουτιστεί με εκπληκτικό τρόπο οι δυνατότητες διαφήμισης στο Youtube και η ποικιλία μεθόδων στόχευσης. Μπορείτε για παράδειγμα άνετα να στοχεύσετε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο στην Ελλάδα, με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, που παρακολουθούν συκεκριμένα βίντεο και να τους δείξετε ένα διαφημιστικό βίντεο σποτ, πριν παρακολουθήσουν το βίντεο που αναζητούσαν.

Δείτε περισσότερα:

https://www.greekinternetmarketing.com/blog/web-promotion/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7

Odysseas Potamitis

Ο Οδυσσεας Ποταμιτης ειναι φοιτητης του ΤΕΙ Κρητης στο Τμημα Διοικησης Επιχειρησεων Αγιου Νικολαου. Ενδιαφεροντα Digital Marketing.

You may also like...